İSTANBUL AMATÖR

ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
KÜNYE

ZİYARETCİ İSTATİSTİĞİ


GERÇEKÇİ OLMAYAN HAYALLERİN PEŞİNDE KOŞMADIK

Tarih 14 Haziran 2026, 18:49 Editör İskender Kordu

Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Karadan flaş açıklamalar. Sezonun sona ermesiyle birlikte sessizliğini bozan Kara Esenyurtsporda yıllardan beri başkanlık yaptığını belirterek bugüne kadar kulübü hiçbir zaman siyasi bir argüman içine çekmediklerini, kuruluş ilkelerine bağlı kaldıklarını söyledi.

“GERÇEKÇİ OLMAYAN HAYALLERİN PEŞİNDE KOŞMADIK”

 

Esenyurtspor Kulüp Başkanı Hasan Kara’dan flaş açıklamalar. Sezonun sona ermesiyle birlikte sessizliğini bozan Kara Esenyurtspor’da yıllardan beri başkanlık yaptığını belirterek bugüne kadar kulübü hiçbir zaman siyasi bir argüman içine çekmediklerini, kuruluş ilkelerine bağlı kaldıklarını söyledi.

 

“BU KULÜP KURULDUĞUNDAN BERİ ÖZÜNÜ KORUDU”

Kara “Bizim açımızdan en önemli konu, bu kulübün bugüne kadar hiçbir zaman el değiştirmemesi ve hiçbir siyasi argümanın içine çekilmemesidir.

Bu kulüp kurulduğu günden beri özünü korudu. Esenyurtspor Kulübü her zaman spor yapılan bir yer olarak kaldı. Ben de artık bu işlerin son dönemlerini yaşıyorum. Ancak bugüne kadar kulübü kuruluş ilkelerinin dışına çıkarmadık.

Bugün sana bir örnek vereyim. Esenyurt’un bulunduğu ilçede bir çok kulüp var. Birçoğu altyapıdaki çocuklardan 3 bin, 4 bin, hatta 5 bin lira ücret alıyor. Esenyurtspor ise altyapıda sporcularından para almayan tek kulüp konumunda. Bir lira dahi almadan çocukları eğitmeye devam ediyoruz. Günümüz şartlarında bunu başarmak gerçekten kolay değil. Çünkü antrenörlerin maaşını ödemek zorundasınız. Buna rağmen biz bunu başardık. Tabii bunu yaparken bazı şeylerden de vazgeçtik.

“SPONSOR DESTEĞİ VAR DİYE KULÜBÜ MACERALARA SÜRÜKLEMEDİK”

 Güçlü sponsorlarımızın olduğu dönemler oldu ve o dönemlerde çok daha farklı yerlere gidebilirdik. Ancak sponsor desteği var diye kulübü maceralara sürüklemedik, gerçekçi olmayan hayallerin peşinden koşmadık. Çünkü biliyoruz ki tesisiniz yoksa çıktığınız ligde kalıcı olmanız çok zor. Üst liglere çıkabilirsiniz ama gerekli altyapınız ve tesisiniz yoksa kısa süre sonra tekrar düşersiniz. Biz kulübü daha üst seviyelere taşıyabilecek güce sahiptik.

Hatta bir sezon Bölgesel Amatör Lig'e çıkmayı neredeyse garantilemiştik. Ligin ilk altı haftasını lider tamamladığımız bir dönem yaşadık. O süreçte bana, ‘Şampiyon olursan ne yapacaksın?’ diye sordular. Ben de aynı soruyu kendime sordum. Çünkü tesisimiz yoktu. Tesis olmadan çıkılan her üst seviye, beraberinde yeni sorunlar getiriyordu.

“GÜCÜMÜZ BİR NOKTAYA KADAR YETTİ”

Bunun için belediyeye de gittim, gerekli kurumlarla da görüştüm. Çünkü böyle bir tesisi ya belediye yapacaktı ya da başka bir destekle hayata geçirecektik. Elimden gelen tüm girişimleri yaptım ancak o dönemde istediğimiz sonucu alamadık. Gücümüz bir noktaya kadar yetti. Buna rağmen kulübü ayakta tutmayı ve ilkelerinden taviz vermeden bugünlere taşımayı başardık.” İfadesini kullandı.

“BÜYÜK ORGANİZASYONLAR YAPTIK”

Esenyurtspor’da uzun yıllar başkanlık yapmasının altında bir çok neden bulunduğunu kaydeden Kara “Bunun çok sebebi var. Bu kadar uzun süre başkanlık yapmamın birçok nedeni bulunuyor. Türkiye'de belki de 10 binin üzerinde sporcunun ilk sahaya çıkışında benim imzam vardır. Tahmin ediyorum ki bu sayı 10 bini de geçti. İstanbul çok kalabalık bir yer ve bu rakam gerçekten çok büyük. Çok başarılı olamadığımız dönemler de oldu ama zaman zaman önemli başarılar yakaladık. Ben askerden 1983 yılında döndüm. Giderken bir kulüp vardı, geldiğimde ise dağılmıştı. O dönemde kimse beni başkan ilan etmedi, ben kendi sorumluluğumu alarak kulübün başına geçtim. 1983'te gerçek anlamda sporcularla yeniden başladık.

Yedi yıl boyunca gayriresmî olarak kulübü yönettim. Kulübün bütün malzemelerini, ihtiyaçlarını ben karşıladım. 1990 yılına kadar bu şekilde devam ettik. Kulübün resmî kuruluşu ve lige girişi 1990 yılında oldu. Kulübün resmî kurucu başkanı da benim. İlk dönemde yaklaşık altı ay başkanlık yaptım. Zaman zaman olmadım ama kulübün içinden hiç kopmadım. 1994'ten sonra yeniden başkanlığa döndüm. Bir dönem de Aydın Aşık’a genel kurul olmadan, yönetim kararıyla başkanlığı verdim. Kendisi çok istiyordu ancak delegeler tarafından seçilme şansı olmadığını düşünüyorduk. Böyle bir süreç yaşadık.

Geriye dönüp baktığımda çok güzel işler yaptığımızı görüyorum. Esenyurt'ta örnek gösterilen organizasyonlara imza attık. O dönemlerde birçok yeniliği ilk kez biz uyguladık. Bugün Esenyurt'ta 50 yaşına gelmiş insanlar yolda beni gördüklerinde gelip elimi öpüyor, 'Başkanım, sizin zamanınızda ne güzel futbol oynuyorduk' diyorlar. Çoğunu ben hatırlamıyorum bile. O zamanlar bana kızanlar bile yıllar geçtikçe ne yapmak istediğimizi daha iyi anlamış oldular.

Bir amatör spor kulübünün kolay kolay yapamayacağı işleri gerçekleştirdik. Büyük organizasyonlar yaptık, önemli isimleri kulübümüze ve bölgemize getirdik. Bunların hepsini büyük emeklerle hayata geçirdik.

O dönemlerde sponsor bulmak da kolay değildi. Buna rağmen kulübü ayakta tutmayı başardık. Hatta bir sezon 3.Lige çıkmayı büyük ölçüde garantilediğimiz bir dönem yaşadık. Esenyurt'ta Necmi Kadıoğlu döneminde belediye olarak spora ve sosyal belediyeciliğe önemli destekler verildi. Ancak spor kulüplerinin sürdürülebilirliği için sadece belediye desteği yetmezdi.

Bizim kulübün yapısı biraz farklıydı. Aynı köyün, aynı mahallenin insanlarıydık. Dışarıdan gelenleri hemen kabul etmeyen bir yapımız vardı. Ben bu noktada bir köprü görevi gördüm. Dışarıdan gelen insanları kulübe kazandırdım, kulübün dış dünyayla ilişkilerini geliştirdim. Eğer bunu yapamasaydık, birçok küçük kulüp gibi zamanla kapanıp gidebilirdik.

“İYİ İŞLER YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Bugün geldiğimiz noktada geçmişe baktığımda, tüm zorluklara rağmen doğru işler yaptığımızı düşünüyorum. Bu röportajları da bunun için yapıyoruz; yaşananları kayıt altına almak ve kulübün hangi şartlardan geçerek bugünlere geldiğini göstermek için.” Şekline sözlerine nokta koydu.

Bu haber 27 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

2.AMATÖR KÜME

FINDIKLI UZATMADA TURLADI: 4-1

FINDIKLI UZATMADA TURLADI: 4-1 Amatör 2. Küme Play-Off 1. Tur maçında Maltepe temsilcisi Fındıklıspor, Bakırköy temsilcisi Kadimspor'u uzatma ...

İŞTE RESUL GROUP İŞTE DESTEK

İŞTE RESUL GROUP İŞTE DESTEK Gümüşyakaspor altyapısına bir destek de Resul Grouptan geldi.


RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi